KWEKEN

Het kweken van Valkparkieten is een leuke hobby, te meer doordat Valkparkieten zich makkelijk laten verleiden om tot broeden over te gaan.

Je hebt verschillende soorten kwekers. Je hebt mensen die echt gericht zijn op het kweken van:“de perfecte” Valkparkiet, dit zijn mensen die o.a. letten op het postuur, kuif, kleur, e.d., zodat deze zoveel mogelijk voldoet aan de eisen die gesteld worden op tentoonstellingen (volgens sommigen ook schoonheidswedstrijden genoemd)

mutatie Valkparkieten, mutatiekwekers zijn juist weer gericht op het kweken van nieuwe mutaties, tenminste dit hopen ze te doen, want het is nooit zeker hoe een nieuwe mutatie ontstaat, deze groep mensen houdt zich in eerste instantie minder bezig met de uiterlijke punten zoals genoemd in de standaard, maar meer met de kleuren. Wanneer er een nieuwe mutatie is ontstaan, dan komt het kweken met tot doel het verbeteren van de mutatie weer aan de orde en is er weer de rol van de perfectie kwekers

huiskamer Valkparkieten, is ook weer een vorm van kweken, deze groep mensen kweken Valkparkieten met doel om het uiteindelijk met de hand te voeren, zodat het tamme huiskamer Valkparkieten worden. Deze groep is echter weer minder bezig met de perfectie kweek en/of mutatie kweek, maar richten zich meer op de markt vraag (ofwel welke mutatie het meest gevraagd wordt), deze manier van kweken zal niet behandeld worden op deze websiteOm een beetje te verduidelijken waar je op dient te letten bij het kweken van Valkparkieten hebben we de verschillende vormen verder beschreven.